środa, 25 czerwca 2014

Razowy Kwas Chlebowy od Van Pur - opinia

Dzięki portalowi marketingu rekomendacji

 
miałam przyjemność zostać ambasadorką w kampanii Razowego Kwasu Chlebowego Van Pur. 
  
Wcześniej nie słyszałam o kwasie chlebowym, dlatego wzbudził on moje ogromne zainteresowanie. Zwłaszcza, że jest to napój, który powstaje wyłącznie z naturalnych składników: krystalicznej wody oraz jęczmiennego i żytniego słodu. Napój ten nie jest sztucznie dosładzany i barwiony, nie zawiera konserwantów i nawet zawarty w nim gaz jest naturalny.
Razowy Kwas Chlebowy:
  • gasi pragnienie,
  • orzeźwia,
  • dodaje energii,
  • jest doskonały dla osób dbających o zdrową dietę,
  • to wspaniały zamiennik niezdrowych napojów gazowanych.
Dzięki ogromnej paczce Razowego Kwasu Chlebowego, którą otrzymałam od Streetcom miałam przyjemność spróbować go ja, moi bliżsi i dalsi znajomi, a także kilka wspaniałych czytelniczek tego bloga. :))



Warto zaznaczyć również, że Razowy Kwas Chlebowy Van Pur występuje w trzech wariantach smakowych:

  • naturalnym,
  • śliwkowym (z dodatkiem naturalnego soku śliwkowego),
  • żurawinowym (z dodatkiem naturalnego soku żurawinowego).


Jak wspomniałam – dla mnie było to pierwsze "spotkanie" z kwasem chlebowym. Do spróbowania na początek wybrałam napój o smaku śliwkowym, gdyż słyszałam, że smakuje najlepiej. Po otwarciu butelki i nalaniu kwasu do szklanki "uderzył mnie" jego mocny zapach, który skojarzył mi się z drożdżami. Malutkimi łyczkami zaczęłam smakować napój. Początkowo nie było to dla mnie łatwe. ;D
Gdy dopiłam szklaneczkę do końca wpadłam na doskonały pomysł, który okazał się nie być żadną nowością, ;) aby wstawić napój do lodówki. Gdy go później próbowałam nie miał już tak intensywnego "drożdżowego" zapachu i czułam się trochę, jak bym smakowała jakiegoś wytwornego trunku. ;) Gdy dopiłam szklaneczkę do końca – miałam już chęć na kolejną, i jeszcze jedną, i potem jeszcze...
W mojej ocenie jest to napój dla osób otwartych na ciekawe doznania smakowe lub dla takich, które piją ten napój od dzieciństwa i jego specyficzny smak nie stanowi dla nich problemu. To napój dla osób, które dadzą mu szansę i nie zrażą się przy pierwszym podejściu. Ale jak już ktoś "otworzy się na nowe doznania smakowe" nie będzie chciał odstawić tego napoju. Ja w pewnym momencie śmiałam się, że wręcz się od niego uzależniłam. ;D
Mojemu dziecku oraz dzieciom znajomych, które po raz pierwszy próbowały kwasu chlebowego – nie przypadł on do gustu. Natomiast większość kobiet oceniła ten trunek pozytywnie, zachwyciła się nim, a nieliczne wyjątki stwierdziły, że trudno im się określić do końca, ale na pewno jeszcze spróbują kwasu chlebowego.
Panowie, którzy zdecydowali się spróbować "chlebka" również go nie odrzucili, a jeden ze smakoszy stwierdził nawet, że "to dobry napój na odstawienie browara". ;D Co ciekawe, od tamtego dnia zamiast wieczorkiem cieszyć się piwkiem – rozkoszuje się on Razowym Kwasem Chlebowym. ;D
Początkowo się śmiałam z tego co powiedział mój kolega – jednak później kilkakrotnie usłyszałam, iż kwas chlebowy jest wypijany zamiast piwka np. przez niektórych zmotoryzowanych na imprezkach (warto brać przykład), kobiety ciężarne czy karmiące. Warto wspomnieć o tym, że zawarty w tym napoju słód jęczmienny jest składnikiem wspomagającym laktację. Zatem:

Drodzy Panowie i drogie Panie
dziś zamiast piwka na imprezkę
Kwas Chlebowy bierzemy pod ramię. :))


Początkowo najbardziej smakował mi zimny kwas chlebowy, który na upalne dni jest wprost wyśmienity, więc myślałam, że większości osób właśnie w takim wydaniu będzie odpowiadał najbardziej. Okazało się jednak, że tak nie jest. Niektórym smakuje zimny kwas chlebowy, innym w temperaturze pokojowej, a jeszcze dla innych – jego temperatura nie ma najmniejszego znaczenia. Ja obecnie dopasowuję temperaturę trunku do potrzeby chwili. ;)

A jak smakuje kwas chlebowy?



Producent opisuje go w następujący sposób:

"Napój charakteryzuje się lekkim posmakiem podpieczonej skórki chleba
ze słodką i kuszącą nutą karmelu."

Ja, jak i wiele spośród osób w moim towarzystwie, które próbowały Razowego Kwasu Chlebowego, uznaliśmy ten smak za zbliżony do Coca–Coli. Nieco delikatniejszy, lecz przypominający ten napój. Kilka osób, z którymi rozmawiałam pije go nieraz zamiast Coli. Uznają one, że jest to świetna alternatywa do słodkich, gazowanych, nie tak zdrowych napojów. Choć znam i takich, którzy dzielnie obstają przy swoich niezdrowych "towarzyszach" do picia. ;D
Razowy kwas chlebowy jest słodki i lekko cierpki (stąd przypomina w smaku piwko). Wiele osób (także ja) wyczuwa w nim karmel, a niektóre również smak podpieczonej skórki od chleba, o której wspomina producent. Niektórzy mówią o lekkiej kwaskowatości. Nie tylko ja zauważyłam, że napój ten nadaje się rewelacyjnie jako dodatek do obiadu. :))

W ocenie smaku Razowego Kwasu Chlebowego przeprowadzonej przeze mnie i moich znajomych III miejsce zajął kwas o smaku naturalnym.


Na drugim miejscu uplasował się smak śliwkowy.


Zaszczytne pierwsze miejsce otrzymał od nas kwas żurawinowy.


Ja polubiłam Razowy Kwas Chlebowy. Ten o smaku żurawinowym obecnie umila mi czas wszędzie. :)) Koniecznie musicie spróbować. :))





  

Serdecznie zapraszam Was na facebookowy profil Razowego Kwasu Chlebowego od Van Pur


Jeśli natomiast macie ochotę zmieniać swoje życie poprzez wprowadzanie w nim każdego dnia drobnych zmian. Chcielibyście spełniać niewielkie zadania, które prowadzić będą do poprawy jakości Waszego życia (w wybranych przez Was kategoriach) – zapraszam do rejestracji na portalu

  
A jeśli pragniecie testować interesujące produkty, podobnie jak ja Razowy Kwas Chlebowy, zapraszam Was do rejestracji na portalu marketingu rekomendacji


Pozdrawiam Was słonecznie! :)